Vem är jag?

tillbaka

(tillbaka till först sida)

Vem är jag ?


Hej! Jag heter Outi Huuskonen, är född 1968 och bor i en liten stad som heter Joensuu i östra delen av Finland. Jag är en magister i sammhällsvetenskaper (SMV) och mitt huvudämne vas statistik.
Jag äger 2 västgötaspetshanar, Jonni och hans son, Ruri (f. 5.5.2009), och en tik, som kallas Bella. Jag deltog i en uppfödrarkurs här i Joensuu, som var i 18-19.1.2003 och fick mitt kennelnamn 3.9.2003. Mitt kennelnamn är VILAVALLARENS och jag ska uppföda västgötar och kanske Siberian husky-hundar.
Jag är en agility instruktör och har genomgåtts provfunktionärskurs 1 och 2, agility som gren.

Jag och min älskling!

Jag har haft hundar före Jonni. En Karelsk Björnhundtik Simmu och en Siberian huskytik Musi.

Jag tillhör min rasens rasklubber både här i Finland (Länsigöötanmaanpystykorvat-västgötaspetsen) och i Sverige (SKV). Jag hör till en lokal hundklubb Joensuun Agilityurheilijat (JoA) när jag trenar agility. Jag är en medlem i Suomen Kennelliitto-Finska Kennelklubben och Suomen Koirankasvattajat-Finska Hunduppfödaren. Jag är en agility instruktör.

Jag har också en häst, en vallack, som heter Stana Song (kallas Stana). Stana är född 1983,han är alltså 20 år gammal (i år 2003) ! Han bor i ett stall omkring 20 km från mitt hem. Jag tävlade i dressyr med honom, men nu är han pensionär. Jag hade en häst före Stana. En sto, Amarit. Tyvärr Stan dog lite före Julen i 2007. Jag saknar honom mycket.

Jonni, på sitt rätta namn INT & NORD & FIN & S & N & EST & RUS UCh EST VET CH NordV-01 Fennican Jonathan Jovial , är från Inga och Maunu Lepolas kennel Fennican. Han är född 22.4. 2000. Jag fick Jonni vid tre månads ålder. Jag har gjort mycket med Jonni. Vi tävlar i lydnad och agility. Vi går till utställningar och han har gjort bra i detta område. Västgötaspets är ett underbart ras! En stor hund i en liten paket. Jonnis karaktär är passande för mig. Han tycker att vara nära mig. Han sover i min säng och följer mig omkring. Han är alltid färdig att göra saker när jag ber honom att göra dom. Jonni har bra möjligheter att bli en dubbel champion ! Han behöver bara EN nollavinsten mer i agility för att bli en FIN AgCH ! OM han blir denna han ska vara den femte finska västgöte att få AgCH -titel ! Och den tredje hane.  Jonni fick den titeln i 7.10. 2006 och han ÄR nu en  FIN AgCH  !!!  13.7. 2008 Jonni blen den ANDRA  västgöte i världen som har erövrats den titeln S AgCH !!! Han fick S AgCERT från Boden. Ledare var Niina Leinonen. Jonni har också vunnit vår Distriksmästerkapstitel 2 gånger:  2007 med Niina Leinonen och 2008 med Sirkku Kouki. I 2009 Jonni blev på 38. plats i FM-tävling i Agility och på femte plats i Undomarnas FM-agitävling  med Sirkku!

Jonni är MIN LIVETS HUND ! Jag vill tacka Inga att hon låt mig ha Jonni ! Utan henne skulle jag inte ha min älskling hund!
Mitt liv skulle inte vara så rik nu!

Bella, på sitt rätta namn Heds Bellis De Lux, kom till mig på sommaren 2005 från hennes uppfödare Maud Hedberg, som jag vill tacka för att hon kunde ge henne till mig. Bella ska vara mor till min kennelns första kull ! Bella är född i 2003 och har HD ua, friska ögon och hon är också vallanlags-, karaktär- och  MH-testad och exteriörbeskriven. Bella är utställd med flera Ökl 1 och tävlar i agility i Mini I klass. Kanske vi ska tävla i  lydnad och viltspår också. Hon ska bli min tävlingshund när Jonni blir för gammal. Bella har fått redan 2 uppflyttningspinnar från Klass 1 och sju placeringar. Bella har varit i utställninger utomlands. I 2008 WDS hon fick Ökl VERY GOOD (=1), 2007 hon var BIM med CERT i Ryssland och 2009 i Tartu, Estland, hon fick Ökl 1.I 2009 Bella har fått hennes FÖSRTA  FINSKA  CERT !!!

Ruri, på sitt rätta namn Fennican Rurik Jonnisson, är född i 5.5. 2009 och han är Jonnis son. Han är en grå långsvansad hane och hans mor är svenskfödd FINUCH Hurradonet Östina Östanvind. Ruri har 2 bröder och en syskon i densamma kull och en halvsyster som är född i 2008.

Mer om mina hundar, deras hälsostatus och resultat om olika grenar kan ni läsa från mina hundarnas egna sidor.